Kapucíner torta

TORTAIMÁDÓ: Kapucíner torta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál porcukor

1 dl étolaj
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

Krém:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál erős feketekávé

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, lassan csorgatjuk hozzá az olajat, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.

Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, előmelegített, 190 °C - os sütőben sütjük ki, tűpróbáig, majd rácson hűtjük ki.

A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukor felével felfőzzük, kihűtjük.
A margarint a maradék cukorral jól kikeverjük, s elegyítjük a pudingos krémmel.
A krémet elfelezzük, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé.

A tortát a formában töltjük meg.
A tésztára kenjük a barna krémet, rá pedig a kávés krémet simítjuk. Hideg helyre tesszük, s amikor megdermedt, levesszük a tortakarikát, tálcára csúsztatjuk a tortát.

Be is vonhatjuk a tetejét csokoládémázzal, akkor használjunk étcsokoládés tortabevonót.

Kávétorta

TORTAIMÁDÓ: Kávétorta


Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg cukor
4 tojás
1/2 dl kávé
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krém:
1 csomag pudingpor
2,5 dl tej
1,5 dl kávé
1 tojássárgája

Díszítésre:

tejszín

csokoládémáz


Elkészítés:

A cukrot a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a kávét, és a sütőporos, szitált lisztet. A tojások kemény habbá vert fehérjét beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tortaformában sütjük.

A krémhez a pudingport a tejjel és kávéval krémmé főzzük, a végén egyenként, kevergetve adjuk hozzá a tojássárgáját.

A piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel.

Tejszínnel bevonjuk, csokimázzal díszítjük, s kávészemeket is tehetünk a tetejére.

Lúdláb

Anyureceptjei.hu

Piskótát sütünk, az a tésztája.

Tetejére: 2 tojás sárgát, 18 dkg porcukorral kikeverünk, és hozzáteszünk 1 dl fekete kávét és gõz felett sûrûre fõzzük + 2 kanál kakaót is teszünk bele. Mikor kihûlt 2 csomag vajat teszünk bele és jól kikeverjük. A piskótára kenjük, és meggyet nyomkodunk bele. Leöntjük csokoládémázzal.

Kókuszos keksz tekercs

Anyureceptjei.hu


¼ kg háztartási kekszet ledarálunk és összegyúrunk 10 dkg porcukorral, 10 dkg darált dióval, 1 dl feketekávéval és 1 csomag vaníliás cukorral, 2-3 kanál kakaóval, hogy szép barna legyen.

Porcukorral meghintett alufóliára tesszük, és négyszög alakura kinyújtjuk. A töltelékhez 10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral, majd belekeverünk 1 csomag kókuszreszeléket. A töltelékkel megkenjük a tésztalapot és felcsavarjuk.

Kávés tészta

Anyureceptjei.hu

¼ kg porcukorral 1 tojást 1 csomag vaníliás cukrot jól elkeverünk habzásig. 3 kocka frank kávét megreszelünk, 1 csésze tejbe feloldjunk, és a keverékbe öntjük. 35 dkg lisztet, 1 csomag sütõport hozzákeverünk, míg jól keverhetõ sûrû lesz.

Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és kisütjük.

Egytojásos torta kávés krémmel

Anyureceptjei.hu


50 dkg lisztet, 10 dkg zsírral elmorzsolunk. Hozzákeverünk 15 dkg cukrot, egy késhegynyi szódabikarbónát. 1 tojással és 1 dl tejjel könnyen gyúrható tésztát készítünk. 6 egyenlõ részre osztjuk. Hosszúkás, vékony egyenlõ lapokat nyújtunk. Azonnal sütjük tepsi hátán.

Töltelék: 1 liter tejben 4 evõkanál cukorral 4 evõkanál lisztet sûrûre fõzünk. 3 evõkanál cukrot barnára pirítunk, feloldjuk 2 evõkanál feketekávéval, 10 dkg vajjal, hûlésig keverjük, azután a két masszát összevegyítjük, ezt a krémet öt felé osztjuk a lapokat, megkenjük vele.

A felsõt csokoládéval, kakaóval, vagy cukormázzal is bevonhatjuk.

Lehetõleg csak másnap szeleteljük fel.

Diós tészta kávés krémmel

Anyureceptjei.hu

6 tojás, 20 dkg cukor, 2 kanál langyos víz, 15 dkg darált dió, 5 kanál liszt, ½ csomag sütõpor.

(Ha nagy a tepsi a tésztához másfél adag kell.)

Krém: 2 dl tej, 1 tojás, 4 evõkanál liszt, 1 dl feketekávé.

Ezt megfõzzük. Hozzákeverünk 30 dkg vajat, és 20 dkg porcukrot.

A tetejére pörkölt diót teszünk.

Kávés Muffin

Kisalfold.hu 2005.05.17. 14:19

Hozzávalók:

15 deka vaj
15 deka cukor
2 tojás
1,5 – 2 evőkanál neszkávé (+ ízlés szerint)
2 evőkanál tej (+ ízlés szerint)
10 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
5 deka dió

Elkészítés:

A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük. A neszkávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval.
Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha még valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés – a már előzőekben leírt módon elkészített – kávéeszenciát.
A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Kávés csokipuding

Írta: Kormos Péter Pál 2008. March 27.

Hozzávalók:
- csokoládés pudingpor
- fél liter tej
- cukor (csomagoláson feltüntetett mennyiség)
- fél kávéscsészényi presszókávé

Elkészítés:
A fél liter tejből kimérünk 7-8 evőkanálnyit és csomómentesen elkeverjük benne a pudingport, amíg a maradék tej fő. Mikor forrni kezd, előbb a cukor, majd ha azt jól elkevertük, akkor akkor jöhet az elkevert pudingpor és a fél csészényi kávé! Ha forr, akkor kész :-)

TIPP: Ha érezzük a fakanállal, hogy leégett, ne akarjuk felkaparni, mert úgy a le nem égett pudingnak is annyi! Keverjük tehát gyakran, főleg mikor a cukrot rakjuk hozzá! Tejszínhabbal, összetört dióval szépen díszíthető.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!

Kávés charlotte

Hozzávalók (6 személyre):

A krémhez

• 5 dl tej
• 1 tojás
• 3 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 3 dkg liszt
• 1 kis csésze erős kávé
• 2,5 dkg vaj
• 5 zselatinlap
• 1,5 dl tejszín
• 30 babapiskóta

A díszítéshez
• tejszínhab


Elkészítése:

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, beleöntjük, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Tálaláskor tálra borítjuk, körben félbetört babapiskótákat „tapasztunk” hozzá, középen csillag alakban kirakjuk a piskótákkal. Tejszínhabbal és cukrozott vagy csokiba mártott kávészemekkel díszítjük.