Tutireceptek.hu
Hozzávalók:
Hozzávalók (16 szelethez)
A tésztához:
50 g porcukor
100 g puha vaj
150 g liszt
A töltelékhez:
100 g vaj
4 db tojás
175 ml tejföl
230 g kristálycukor
500 g túró
2 evőkanál instant kávé pici vízben feloldva
1 teáskanál őrölt fahéj
A díszítéshez:
tejszínhab
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkészítjük a tésztát: Egy tálba beletesszük a lisztet, porcukrot, puha vajat, majd jól összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva fél órára hűtőbe helyezzük.
Amíg a hűtőben pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket: Felütjük a 4 db tojást, hozzátesszük a kristálycukrot, tejfölt, olvasztott vajat, majd végül a túrót is. Botmixerrel összeturmixoljuk, így nem lesz darabos benne a túró.
Az így kapott masszát kétfelé vesszük, és az egyik feléhez hozzáöntjük a kávégranulátumot - melyet egy pici vízben előzőleg feloldottunk -, és jól elkeverjük.
A massza másik feléhez hozzátesszük a fahéjat, ezt is összemixeljük, így nem maradnak benne nagy fahéj-szemcsék.
Az előkészített sütőformába belenyomkodjuk, a hűtőből kivett tésztát, melyet elég ha csak a tortaforma összeillesztéséig nyújtunk. Ezután villával megszurkáljuk.
A még nyers tésztára öntjük először a fahéjas masszát, erre rácsorgatjuk a kávésat. A kettőt óvatosan elkeverjük, hogy kissé márványos legyen.
A tortát az előmelegített sütőbe tesszük, és kb 45-80 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, tejszínhabbal díszítjük, majd kihűtjük. Ezután szeletelhető.
A receptet beküldte: MRG
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése