Kell hozzá finom őrlésű fűszermentes kávé, de igazából szinte bármilyen kávéból elkészíthető, csak egy kicsit más lesz...
Egy csésze kávéhoz kell: 1 csésze víz, 1 normál tk. cukor, 1 pupozott tk. kávé.
A vizet és a cukrot összekeverjük, és feltesszük főni. Mielőtt a víz elkezdene egy kicsit is zubogni (pont forrás előtt), leemeljük a tűzről, a felét visszaöntjük a csészébe. Kis lángra azonnal visszatesszük és azonnal beletesszük a kávét, amit jól elkeverünk benne, hagyjuk egyet rottyanni (amikor az újraforrásból az első buborék/dodor megjelenik), és levesszük a tűzről. Visszaöntjük a csészéből a vizet a kávéba, majd a kávét a csészébe. Mielőtt visszaöntjük a csészébe a kávét hagyhatjuk egy kicsit ülepedni.
Állítólag ha egy csepp hideg vizet teszünk a kávéba, jobban leül a zacc, de szerintem a csészéből a kávéba való vízvisszaöntés pont ugyanerre jó.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése