Hozzávalók:
• 150 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 150 g vaj
• 150 g barna cukor
• 2 evőkanál főzött erős kávé
• 2-3 evőkanál tej
• 2 tojás
• 1 lapos kiskanál őrölt fahéj
A tetejére: 150 g mascarpone, 3-4 evőkanál porcukor, csipetnyi fahéj díszítésnek.
A vajat olvaszd fel a mikrohullámú sütőben, majd tedd félre hűlni.
Egy öblös tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat. Egy másik edényben villával verd fel a két tojást, öntsd hozzá a tejet, a kávét és a kihűlt, megolvasztott vajat. Ezt a folyékony masszát fakanál segítségével forgasd össze a fahéjas liszttel.
Papírkosarakkal béleld ki a muffinformát (így nem kell vajazni és kilisztezni), és kétharmad részéig kanalazd bele a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 percig süsd. Az első 5 percben közepes tűzön, amíg a sütemény felemelkedik, majd csökkentsd a hőfokot alacsonyabbra, és így süsd a hátralevő ideig. Ellenőrzésképpen végezz tűpróbát. A muffinokat 1-2 perc pihenés után vedd ki a sütőből, nehogy kiszáradjanak.
A krémhez keverd össze a mascarpone sajtot a porcukorral, és kend meg vele a kihűlt muffinok tetejét. Díszítheted egy kevés fahéjporral.
12 darab közepes muffin lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése