2004.12.09. Kávéházak.hu
Forgács Melinda tollából
Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás sárgája
5 dkg darált dió
1 kanál rum (ínyenceknek lehet ez Kahlua is)
A krémhez
15 dkg ráma,
1 vaníliás cukrot,
1 tojást,
2 kanál nescafé,
1 kávéskanál reszelt narancshéj,
1-1 kanál Kahlua és Contreau
Elkésztés:
Hideg kézzel gyorsan gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki lisztezett deszkán kb. 3mm vastagságúra a tésztát. Szaggassunk ki pohárral páros számú korongokat, és süssük ki.
Vigyázz pillanatok alatt képes koromfeketére sülni. Az egyetlen süti, ami mellől nem mozdulok, mert mindig megviccel. Érdemes sűrűn benézni, mert ha nem sikerül egyforma vastagra nyújtani a tésztát, könnyen megégnek a vékonyabbak, míg a vastagabbak még fehérek. Megoldás: lesben állva lapáttal lecsapni a renitens gyorsan barnulókra, és idő előtt hűvösre tenni őket.
Míg hűlnek a korongok, elkészítjük a krémet: 15 dkg rámát, 1 vaníliás cukrot, 1 tojást, 2 kanál nescafét, 1 kávéskanál reszelt narancshéjat, 1-1 kanál Kahluát és Contreaut elektromos mixerrel habosra keverünk annyi cukorral, amennyit felvesz, illetve amilyen édesre szeretnénk a krémet. Nincs más hátra, mint összetapasztani a korongokat és az oldalukat is bekenni a krémmel, majd meghengergetni darált dióban. Másnap vagy harmadnap jó igazán.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése