Tészta:
4 tojás
8 dkg cukor
3 dkg vaj
3 dkg kókuszreszelék vaj
10 dkg liszt
1 evőkanál rum
3 evőkanál cukorszirup
Töltelék:
20 dkg csokoládé
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
4 evőkanál rum
Bevonat:
17 dkg vaj
2 tojássárgája
2 teáskanál kávé
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukorszirup
2 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgákat, a kókuszreszeléket, a lisztet, a rumot, a cukorszirupot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjének kemény habját. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és előmelegített, forró sütőben kb. 10 alatt kisütjük. Nedves konyharuhára fektetve feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
A töltelékhez gőz fölött felolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, majd belekeverjük a vajat, a cukorszirupot, a vaníliás cukrot és a rumot.
Időnként megkeverve kihűtjük, a tésztát megkenjük a krémmel, és szorosan feltekerjük.
A külső bevonathoz a vajat elkeverjük a tojások sárgáival, a kávéval, a cukorsziruppal, majd a tésztára kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Villával megmintázzuk, meghintjük kókuszreszelékkel, majd legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe. Fatörzs-tortát is kialakíthatunk belőle.
(A cukorsziruphoz forrásban lévő vízhez adjunk ugyanannyi cukrot, újraforrásig kevergessük, néhány percig főzzük, s közben a felszínén keletkezett habot szedegessük le. Vegyük le a tűzről, és lehűlés után készen van a cukorszirup. Ha többet készítünk, fénytől védett helyen korlátlan ideig eláll, üvegpalackban a hűtőben tudjuk tárolni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése