Tészta:
3 tojás
9 dkg cukor
5 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
½ teáskanál sütőpor
Krém:
0.7 dl kávé
0.7 dl amaretto likőr
50 dkg mascarpone krémsajt
25 dkg túró
50 g cukor
½ csomag zselatin
2-
1 csomag vaníliás cukor
kakaópor
Elkészítés:
A tojás sárgákat csipetnyi sóval és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fehérjék keményre vert habját.
Az étkezési keményítős, sütőporos, szitált lisztet az előbbi masszával lazán elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, előmelegített,
Rácson hagyjuk kihűlni, és két lapra vágjuk.
A krémhez a kávét 3 evőkanál likőrrel elkeverjük.
A sajtot, a túrót, a cukrot a többi likőrrel simára keverjük.
A zselatint 3 evőkanál vízbe áztatjuk, kis lángon, kevergetve feloldjuk, majd kevés krémmel elkeverjük. Ezt hozzáadjuk a többi krémhez, jól kikeverjük, és hűtőbe tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a dermedő krémbe forgatjuk óvatosan.
Az alsó tortalapot a kapcsos formába helyezzük, 4-5 evőkanál krémet kenünk a tésztára, befedjük a másik lappal, amit meglocsolunk a likőrös kávéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése