Tutireceptek.hu
Hozzávalók:
Hozzávalók 4személyre:
2,5 dl édesített presszókávé
2,5 dl tej
1 dl tejszín
4 tojássárgája
8 evőkanál cukor
1 evőkanál reszelt csokoládé
1 vaníliarúd
Elkészítés:
A tejet forral fel, és tedd hozzá a félbetört vaníliarudat, majd 10 percig főzd. A tojássárgákat keverd habosra négy evőkanál cukorral, öntsd hozzá a lehűtött kávét és a forró vaníliás tejet, majd habverővel jól kavard el. A krémet helyezd vízfürdőbe, és habverővel állandóan kavargatva, negyed óráig főzd. A tejszínt mixeld kemény habbá, és kétharmadát add a krémhez. A kávékrémet öntsd inox formába, majd mélyhűtőbe téve, fagyaszd három órán át. Húsz perccel a tálalás előtt vedd ki, majd szobahőmérsékleten kissé olvaszd meg. A megmaradt tejszínhabbal és a reszelt csokoládéval díszítsd.
A receptet beküldte: csillibilli112
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése