Kávés charlotte

Hozzávalók (6 személyre):

A krémhez

• 5 dl tej
• 1 tojás
• 3 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 3 dkg liszt
• 1 kis csésze erős kávé
• 2,5 dkg vaj
• 5 zselatinlap
• 1,5 dl tejszín
• 30 babapiskóta

A díszítéshez
• tejszínhab


Elkészítése:

A krémhez a tejet felforraljuk. Az egész tojást a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet. A forró (de nem lobogó) tejjel felöntjük, és a kávéval ízesítjük. Kislángon sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzről, és a vajjal habosra keverjük. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet, és a felmelegített tejszínbe keverjük. Végül óvatosan a hideg kávés krémhez adjuk. Kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, beleöntjük, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Tálaláskor tálra borítjuk, körben félbetört babapiskótákat „tapasztunk” hozzá, középen csillag alakban kirakjuk a piskótákkal. Tejszínhabbal és cukrozott vagy csokiba mártott kávészemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: