Kisalfold.hu 2005.05.17. 14:19
Hozzávalók:
15 deka vaj
15 deka cukor
2 tojás
1,5 – 2 evőkanál neszkávé (+ ízlés szerint)
2 evőkanál tej (+ ízlés szerint)
10 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
5 deka dió
Elkészítés:
A puha vajat robotgéppel krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és ezeket is alaposan elkeverjük. A neszkávét feloldjuk a meleg tejben, majd hozzákeverjük a tojásos-cukros vajhoz. Végül az előkészület utolsó fázisaként összekeverjük a lisztet a sütőporral és az előzőleg illatosra pirított, majd finomra őrölt dióval.
Aztán a diós-sütőporos lisztet fakanállal belekeverjük a kávés masszába, és ha még valaki ízlése szerint szeretné, kóstolás után tehet bele még egy kevés – a már előzőekben leírt módon elkészített – kávéeszenciát.
A kész tésztát kapszlival bélelt muffintepsibe tesszük és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése