2004. November 26. Kávéházak.hu
Forgács Melinda kávés süti receptjei
Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz
1 evőkanál vaj
4 tojás
1 pohár tejföl
1 cup cukor
fél kg minőségi túró
2 evőkanál Nescafé
1 teáskanál fahéj
sütési idő: 35 perc
sütési hőmérséklet: 180C°
1 cup = 243 ml ~egy bögre
Elkészítés:
20 dkg csokis kekszet darálj meg diódarálóval. (Amikor lusta vagyok elővenni a darálót, egyszerűen nyújtófával szoktam átgázolni a már amúgy is élettelen kekszeken, mint valami úthenger.) A darált kekszet öntsd bele egy egyszerű, lecsatolható oldalú tortaformába. Mindeközben 1 evőkanálnyi vajat megolvasztunk, és ráöntjük a morzsára. Gyors állag-egyenlítés után tömörítsd az edény aljába.
Egy tálba üss fel 4 egész tojást, amit 1 pohár tejföllel és 1 cup cukorral keverj el egyenletesen. Most keverj még hozzá ½ kg túrót. (A túrót érdemes átpasszírozni, ha nincs eszközöd akkor legalább arra érdemes odafigyelni, hogy ne kék színű "gazdaságos" minőség legyen.)
A keverék felét öntsd át egy másik tálba. Az egyik felébe keverj 2 evőkanál nescafét , tedd félre, a másik felébe keverj 1 teáskanál fahéjat. Én a fahéjas keveréket szoktam először a kekszre önteni (hogy a kávénak legyen ideje feloldódni).
Másodszorra jöhet a kávés túró, amivel rajzolok a világos színű első krémbe - így márványos lesz a süti.
Készen vagyunk.
Most végre beugorhat a 180C°-ra előmelegített sütőbe 35 percre.
Tálaláskor (Nesquick folyékony) csokival és tejszínnel szoktuk díszíteni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése