Arab kávétorta

TORTAIMÁDÓ: Arab kávétorta (különlegesen finom)

Hozzávalók:

Tortalap:

6 tojás
25 dkg cukor
5 dkg csokoládé
1 evőkanál őrölt pörkölt kávé
½ csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
½ csomag sütőpor

Krém:

20 dkg vaj / margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 tojás

2 dl tej
2 evőkanál erős feketekávé
5 dkg főzőcsokoládé
½ csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A cukrot a tojások sárgáival, a vaníliás cukorral habosra keverjük, elegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokoládéval, hozzáadjuk a kávét, a sütőporral elkevert lisztet, s a végén a tojások keményre vert habját.

Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük, kihűtjük, és két lapra vágjuk.

A krémhez a cukrot jó alaposan kikeverjük a tojások sárgáival, az egész tojással, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, s a tejjel lassú lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Amint kihűtöttük, simára keverjük a vajjal.

A krémmel megtöltjük a tortalapot, hagyunk belőle az oldalára, és a tetejére is.
Egy kis csokimázt is csorgatunk rá, pár dkg tortabevonóból készítve.

Csillagcsőrös habzsákkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: