Kapucíner torta

TORTAIMÁDÓ: Kapucíner torta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál porcukor

1 dl étolaj
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor

Krém:

5 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál erős feketekávé

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, lassan csorgatjuk hozzá az olajat, majd belekeverjük a sütőporos, kakaós, szitált lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.

Kikent aljú, papírral bélelt tortaformában, előmelegített, 190 °C - os sütőben sütjük ki, tűpróbáig, majd rácson hűtjük ki.

A krémhez a pudingokat a tejjel és a cukor felével felfőzzük, kihűtjük.
A margarint a maradék cukorral jól kikeverjük, s elegyítjük a pudingos krémmel.
A krémet elfelezzük, az egyikbe a kakaópor kerül ízesítésre, a másikba a kávé.

A tortát a formában töltjük meg.
A tésztára kenjük a barna krémet, rá pedig a kávés krémet simítjuk. Hideg helyre tesszük, s amikor megdermedt, levesszük a tortakarikát, tálcára csúsztatjuk a tortát.

Be is vonhatjuk a tetejét csokoládémázzal, akkor használjunk étcsokoládés tortabevonót.

Nincsenek megjegyzések: