20 dkg kristálycukor
25 dkg Mascarpone sajt
1 evőkanál zselatin
4 evőkanál instant kávé
3 evőkanál konyak
Tetejére: kakaópor, vagy tortabevonó
Elkészítés:
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, utána a Mascarpone sajttal alaposan összedolgozzuk.
Kevés vízben, lassan melegítve feloldjuk a zselatint, az előbbi krémhez adjuk. (Először a zselatinhoz keverjünk egy-két kanál masszát, s így adagoljuk a többi krémhez, hogy ne csomósodjon meg.)
1 dl
A tejszínt keményre verjük, óvatosan a krémhez adjuk 2/3-ad részét, a díszítésre félretesszük a maradékot.
A tortát kapcsos formában töltjük meg, 4 lapra vágjuk, a lapokat meglocsoljuk a konyakos kávéval, erre kerül a krém.
A tetejét is megkenjük, megszórjuk kakaóporral, vagy csokimázzal vonjuk be.
Hűtőben megdermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése